Grattis i blått

Här är ytterligare ett monokromatiskt kort, vackra papper återigen Maja Design Crea Diem, från Hildas Rum.



Stämplarna från Magnolia, Tilda och sedan en liten fjärilsstämpel. Har ingen stol eller bänk, så jag fick måla en sten för henne att sitta på:-)



Fläskade på med galet mycket glitter, bling, band och blommor. En sån dag helt enkelt!



Hej hopp!

Gult & grått

Här kommer nu kortet som jag vann en av utmaningarna med på Wetterscrappen. Jag blev så himla glad och stolt, sprang runt i  huset när jag kom hem och visade och berättade för alla 3 tonåringarna PLUS deras kompisar som var här;-) Måste vara härligt för dem med en så diskret mamma, ha ha:-)
I alla fall, kortet är i en för mig helt otippad kombo - har aldrig gjort något i grått och gult förut tror jag:



Papprena är underbara ljuvliga Maja Design Crea Diem, från Hildas Rum. Jag stämplade med textstämpel och klockan på, ville inte använda fler papper som "skymmer".  Motivet är Magnolias, färglagt med distresser:



Blommorna är textstämplade på gult papper och sedan punchade och glittrade. Knappar och bling inuti:



Insidan, färdig för att göra till grattiskort, lycka till, tack eller något annat. Den härliga krokusen är en stämpel från Prickiforms nya vårkollektion, likaså texterna:



Nu ska jag leka taxi ett tag för alla barn, äta och sedan hoppas jag stjäla en stund till att göra färdigt fler kort av de motiv jag redan målat:-)

Kram kram!

Alla borde få gå på scrapträff för jämnan!

... Så roligt var det! Wetterscrappen på Hildas Rum i Huskvarana i lördags var galet bra:-)
Angelica och alla som hjälpte till, superbra ordnat, det gjorde ni bra! Vi träffade såklart massa supertrevliga pysseltjejer också! Helena, monika och jag satt vi ett bord med två andra, sååå lätt och prata fast man aldrig setts förut! Tittade in på deras fina bloggar: en fembarnsmammas dagbok och alice in wonderland.
Vid ett annat bord satt Petra, var son gick på samma dagisavdelning som Elliot förut, jättekul att träffa henne! Hon har en härlig blogg med superfina kort och LO:s, titta in! Petra´s place

Idag har vi haft stooooort kalas för Elliot som fyllde 4 och Nora som blev 15. De fick båda massafina presenter, och sen blev det gemensam paketöppning på garageinfarten, en EU-moppe och en 4-hjuling;-) Glada barn!

I lördags hann jag tre hela kort på 10 timmar, snabb som jag är;-) Hade ju ändå målat lite motiv innan, men det blev stressigt i alla fall för att hinna bidra till de olika utmaningarnas deadline. Gissa hur stolt och glad jag blev när jag VANN en av tävlingarna!!!! Jippie! Fick fint pris med papper, bling och annat från Inkido, så kul! Ska lägga upp kortet jag vann med senare ikväll, tänkte göra insidan klar också. Visar de två andra så länge:



Utmaningen var ett bidrag efter en skiss. Jätteroligt, men jag hade nog lite svårt att få ihop dispositionen bra, det kändes lite trångt på något sätt. Hilda från Magnolia, somrig och god med jeans:-)



Detalj på chipboard från Tim Holtz-samlingen:



Nästa utmaning var min favorit "skapa monokromatiskt". Blev ett grönt kort med en äldre Magnoliastämpel:



Detalj på punchade retroblommor, knappar och gröna band som jag stämplat en grattishälsning på:



Nu till pysselbordet!

Kram på er:-)

Wetterscrappen - Ready to rock:-)

Nu har jag fixat det sista till den stora träffen i morgon - ska bli såå kul! Jag har förberett några motiv, tänkte att det blir svårt att måla när det är lite trångt och mycket folk. Har gjort i lite olika färger så man kan välja på plats sedan:



Jag har alltid så svårt att välja vad jag ska ha med mig på träff - dessutom är det så svårt att hitta bra förvaring som funkar på resande fot! Den sista gången tog jag helt sonika hela min lilla byrå med dekorationer och material:) Hurtsen HELMER från ikea:



Monika som ska med imorgon, var förbi innan och lämnade världens bästa present!! En "verktygslåda" i tyg som var helt galet bra! Jippy;) Så här blev den när den var färdigpackad:



Plats för punchar, alla stämpeltillbehör, akvarellfärger pennor, saxar och mycket mer! Lätt överskådligt och massa bra fack och hällor att ha allt möjligt i. Hon hade köpt den på Biltema, mannen hade tipsat;-)

Hej hopp så länge, får se om jag hinner ladda upp några alster imorgon!

Monokromatiskt - skapa i en enda färgskala

Jag är väldigt svag för att göra monokromatiska kort som ni kanske märkt:-) Den här vintern har jag i stort sett BARA gjort kort enligt en enda färgskala, även om jag nu faktiskt börjar längta lite efter att gå loss i fler och starkare färger.
Det här bruna kortet är till min stora tjej som fyllde just i vintras, och det var kul att försöka få kortet att "lyfta" utan att få hjälp av olika färger:



Jag använde bruna papper, chalk och kopparfärgad embossing längs kanterna. Framsidan med tingturas textstämplar som passar extra bra till just den här fina födelsedagstjejen, eftersom hon heter just Saga:-) Alla papper, dekorationer och band från Hildas Rum som vanligt.
Insidan med swirls från Stempelgledes Grunge collection runt kanterna:



Fick bli en baksida för att binda ihop det hela:



Nu ska jag försöka kolla på hockey och måla lite motiv till lördag samtidigt!

vår i luften

..Åtminstone i min pysselhörna! Har precis börjat EZ-foama stämplarna som jag beställt. Det här fina arket från Stempelgledes nya kollektion "spring botanicals":



Tänkte börja måla lite motiv ikväll så jag kan göra klart korten på lördag. Då ska jag och min jobbarkompis Helena vara med på Wetterscrappen på Hildas Rum i Huskvarna! Ska bli galet härligt att få inspiration av alla duktiga scrappare och förhoppningsvis kunna få lite gjort själv! Inte för att jag har några superstora förväntningar på min egen produktion, brukar mest kolla på alla andra;-) Hursomhelst, jättekul!

Imorgon fyller vår lilla kille år, hela 4 år! Han har önskat sig en pinata....? Ingen aning var han fått det ifrån! Hur som helst så har Dojje byggt en robot-pinata av kartong och lite annat, ambitiös pappa som han är;-) Dessutom har han pratat i flera veckor om att han vill ha knappar på sitt födelsedagskort:-)) Helt skadad av sin kortmakerska till mamma uppenbarligen! Så här blev hans kort i alla fall:



Knapparna:-)





Hej på er!

Jag är ingen rosa tjej...

...Men kan ändå inte få nog av rosa papper:-) I mitt stora, och jag menar verkligen stora, pappersarkiv är rosa den absolut största fliken. Det finns en nyans av rosa för alla humör och typer tycker jag. En särskild älsklingskombo är rosa tillsammans med grått/grafit:



Stämplat bakrundspappret med fickuret och textstämpeln igen. Chalkat all kanter och blommor med distressdyna, då blir det mer grått än svart. Detaljer i silver, som punchinella och metallbling.





Insidan fick matchiga papper och stämplar på akvarellpapper:



Baksida gör jag ibland, här med spillbitar och utskriven "handmade" på datorn:



Nu blir det till att slänga sig i sängsoffan, rätt trött efter några roliga, spännande robotdagar i ett vårigt 19 grader varmt Wien! Killarnas robotar höll sig kvar i båda dagarna och gick ända till finalspelet!! Ingen placering dock, men var nöjda ändå.

Hej hopp!

Vill ha sommar!

Blev sååå sugen på att göra ett somrigt kort:-) Härliga papper, nya och gamla från Hildas rum.



Hjärtat är från en chipboardsamling av Tim Holtz som jag chalkat i rosa och glittrat. Stämpeln är egentligen två, badringen är inmaskad bakom och båda är från Magnolia.



Rosor som fått lite rosa chalk och glitter. Varma kramar är en bit av "varma kramar i en kall vintertid" från i vintras:-)



Imorgon tidigt åker vi till Österrike och Wien i fyra dagar! Daniel och hans högskolekompis från Sthlm ska tävla i robot sumo med robotarna som de skruvat och programmerat under hela vintern. Det är EM som går där, så himla spännande!!

Ses på måndag:-)

Mera grattiskort

Idag fyller Daniels farmor år:-) Eftersom E just blivit feberfri åkte bara Daniel på kalaset. Jag gjorde ett kort med en av de nya stämplarna. Testade även min nya spellbinder-die i min Epic 6,  blev rätt bra! Papprena är fram och baksida av de nya jag köpte på Hildas Rum, ljuvliga!



Fått hjälp av bästa L med tips på hur jag ska fota, tack!! Blev så himla grå och mörka bilder innan.
Detaljer på blommor och bling. de små rosorna kommer från ett papperark med utstansade färdiga mönster som jag snurrat ihop:





Eftersom Doris jobbat på plantskola när hon var ung och är fortfarande väldigt intresserad av blommor, gjorde jag en blom-inspirerad insida. Textstämplarna är från Prickiform och blommorna en "reststämpel" jag köpt för länge sedan.



Färglagt och glittrat blommorna



Hej hopp!

Dop

Här kommer ett dopkort till min brorsdotter som döps idag. Vikningen med den lilla klänningen har jag ritat efter inspiration från många kortbloggar. Så här blev min tolkning:



Uppvikt ser den ut så här:



Fyndade ju en supersöt ministämpel på Magnolia här om dagen, den passade bra här:



Hoppas få se foton från dopet i Dalarna, eftersom vi inte kunde åka dit.

Min lilla tjej är 15 idag!

Min mellantjej fyller 15 år idag:-) Vi sjöng med våra finaste raspiga morronröster och så massa paket på sängen så klart. Det här kortet fick hon:



Massa metallbling och glitter, satte hängelstämpeln på 3D-kuddar för lite djup:



Insidan med tingturas textstämplar och inkidos grattis



Detalj på insidan:



Nu ska vi garnera smörgåstårtan innan det bär av till stallet för hennes del:-)

Grattis i grönt

Är inte inkidopapprena i drömmar/cartas-kollektionen bara sååå fina! Angelica på Hildas Rum har alla olika i alla färgskalor, love them:-)  Gjort ytterligare ett i rosa skala, men hon har inte fyllt år än så det får vänta.



Swirlen är en gammal clearstamp och grattistexten två ord från ett clearstampset. Fickuret är nyinkommet på Hildas Rum, superanvändbart, har den på "allt" :-)



Lite spets, glittrade och blingade blommor av Retro-punch. Metallfjäril:



Insidan med fina Inkidopapprena igen, pimpat med distressdyna, carpe diem-stämpel och grattis på akvarellpapper:



Hej hopp!

Påskkort

Förra året gjorde jag de här två påskkorten. Har inte satt fart eller hunnit göra några än i år, kanske blir tid längre fram:-)

Det här är en "vanlig" Hängelstämpel som jag målat med akvarell och 3D-glossat de svarta prickarna på hennes kappa. Ägget är från magnolia, liksom Glad Påsk-stämpeln på tagen. Bakom har jag embossat en limegrön swirl, blir lite konstig färg på bilden ser jag nu.




Magnoliastämpel färglagd med distresser, kanterna stäplade med swirls från Stempelgledes Grunge collection:



Får se om det blir några i år med nu då:-)

En liten kille, namngivning

Här är ett kort en liten kille i vår släkt fick på sitt namnkalas. Det värsta är att jag missuppfattade hans mellannamn, så istället för Carl fick han det snygga mellannamnet Gunnar på tagen man kan dra ut på kortet;-)



Tagen med fel namn:-)



Insidan:




Systerdotter 16 år!

Eftersom Becka önskade sig pengar blev det ju inget paket att slå in fint. Jag gjorde ett 4-sidigt kort med pengarna i istället.



Ja må du leva är från nordic stamps, den fina metallfjärilen från Hildas Rum och därifrån kommer de fina papprena också.



Insidan med liten ficka för pengar



Hängelstämpeln är utklippt och satt på 3D-kuddar för lite höjd.



Sugen på att sätta igång med mina nya stämplar nu!

Välkommen till världen!

Jag har fått en liten brorsdotter, Elvira:-) Söt som socker, så det fick bli ett riktigt rosa kort! Eftersom dom bor långt bort skickade min syster och jag en liten spetsklänning, tights och små skor, allt i vitt, tillsammans med det här kortet:



Namnet är chipboardbokstäver från Maya road tror jag, som jag chalkat i rosa.
Insidan fick en dikt utskriven från datorn, och alla textstämplarna är från ett Tingtura-kit.



Matchade en liten baksida med:-)



Hej hopp!


Jippy!

Tagit en mysig tur till Borås & Magnoliabutiken i eftermiddag med Monika:-) Vi stannade TVÅ timmar i butiken och hann inte ens kolla på allt! Man blir helt yr av alla stämplar och grejer. Såå happy, har handlat galet många fina stämplar!! Sprang in i butiken bredvid lite pliktskyldigt och köpte två par coola Salming-boxers till mannen, så då är det väl jämnt?

Fynd:


Blev visst en kantpuch med hjärtan från Martha Stewart också:


Helt tvungen att sitta uppe och EZ-montera så klart.. Snabbmålade ett av de nya motiven, blev med akvarellpennor för tidens skull:



MÅSTE verkligen slå igen de blå nu, natti :-)

Grattis i rosa

Maskat in en Magnoliastämpel i Grunge circle.



Embossat blommorna lite



Insidan, färglagda o glittrade stämplar från Stempelglede:


Inte för att det är säsong..

...för julkort, men ändå! Verkar ju ändå aldrig bli vår så då kan jag lika gärna visa något vintrigt:-) Här är två julkort från två olika år, det bruna från 2008 och det blå från 2009. Minns att jag kände mig hyfsat nöjd med det bruna när jag gjorde det, men tycker nog att det hänt lite på ett år ändå?

2008:




Textstämpeln i bakgrunden använder jag ofta fortfarande, den enda jag har som är monterad på träkloss. Fin! Trollet är från Trollwing-kollektionen vi gjorde till förra julen med Hildas Rum.


2009:







Motivet målat med distresser, muren har jag gjort själv.

Nu längtar jag bara efter våren och sommaren, blir såååå trött på all snö!


Grattis till babyn

Det här kortet är från förra året när en arbetskamrat från Schweiz fick en liten tjej:-)  V-et är en glittrig chipboardbokstav från scrapword och texten "Valentina" är rub-ons från Deja Views. Som vanligt färglagt med distresser. Formen på datumtaggarna kommer från mitt Attlingsmycke, precis lagom stort:-)



RSS 2.0