Vill ha en lång, glad, grön sommar!

Hej!
Idag har jag jobbat hemma. Hämtade en sjuk, febrig liten son från dagis igår.. Han verkar tack och lov bättre nu på eftermiddagen, så det finns hopp!
Igår hann jag i alla fall göra mitt "gröna kort" med nya distressfärgen "Bundled Sage". God, mumsig lite blågrön variant! Det ska bli ett kort till en vän som behöver muntras upp lite.Motivet är en Magnolia-Tilda (som vanligt höll jag på att säga!) och vide-kvistarna är från Stempelgledes vårkollektion. I brist på nåt för Tilda att sitta på, så gjorde jag en bänk själv.Den snirkliga stämpeln "Live well, Laugh often, Love much" är från Prickiform, visst är den nice?Papper, bling, band och rosor från bästa Hildas Rum:)


Måste bara puffa lite för ytterligare en blogg, Ulricas underbara blogg med vackra, vackra LO:s och annat pyssel. Gå dit och låt dig inspireras!

Kram på er allihop :-)

HV blåååååå:-)

Jippppiiiiie! Vilken rolig helg det har varit! Gastkramande SM-final med bästa bästa HV71 i lördags, och vi vann!! Rolig fest med goda vänner efter matchen, sen åkte vi in till stan och tog emot laget tillsammans med 20 000 andra jönköpingsbor mitt i natten:-) Heeelt otrolig stämning, jag är fortfarande hes!!

Resten av helgen har det blivit lite hänga i trädgårdslandet, OCH det bästa av allt - premiärtur med underbara bästa räsiga motorcykeln:-))

Ikväll har jag gjort klart kortet med det andra motivet som är målat med en av de nya distresserna:Färglagt med färgen Chipped Sapphire. Ville egentligen måla moln bakom motivet, men hittade inte någon bra form att sudda mot. Jag tog lite punchinella istället, minns inte var jag sett idéen någonstans för länge sedan, det blev lite rolig effekt även om det inte blev moln?Bling och blommor i drivor som vanligt:-)Nästa projekt blir att testa nya gröna tonerna, roligt!

Måste bara puffa lite för min jobbarkompis och vapensyster i pysselträsket - Helena. Hon har ÄNTLIGEN startat en blogg efter mycket tjat från mig:-) Gå in och titta på hennes härliga kort och alster, Helenaskort !!

Kram kram:-)


Rosa frossa

Hej!

Ååååh vad härlig de nya distresserna är! Köpt på mig fyra nya än så länge, men alla dessa finns hos Hildas Rum:Till det här kortet använde jag mest Victorian Velvet, och lite Spun Sugar, som ju är ganska ljus:Det här motivet var mycket mycket roligare att måla, för som Petra/Paradise sa
"-nä, STÖRRE FÄRGLÄGGNINGSOMRÅDEN TILL FOLKET!! ;P "

Både flickan och fjärilarna är från Magnolia.Papprena är mestadels Inkido, grattisstämpeln kommer från Prickiform och bling, band & metall från Hildas.

Har målat ytterligare ett motiv med de nya distresserna som ska bli ett nytt kort så snart jag hinner. Just nu är det hockeyfeber som gäller - ska på matchen ikväll! Hoppas hoppas HV håller hela vägen!!

Kram på er:-)

Grönt & svart

Hej!
Jippy jippy jippy! Varit hos Angelica på Hildas Rum och köpt de nya fiiiina distress-färgerna!! Hur sugen som helst på att pröva dem nu, men så måste jag på styrelsemöte istället för att pyssla ikväll... Hoppas på bättre lycka imorgon:-)

Igår gjorde jag ett kort av en av de nya stämplarna jag ännu inte hunnit prova. Nu har jag bara en kvar som är oprövad ifrån hela gänget jag köpte när vi var i Borås:-) Den här är en liten skoltjej med penna linjal och böcker, och jag tänkte kanske ge varsitt till mina duktiga döttrar som alla 3 har jobbat superbra i högstadiet/gymnasiet det här året! Kanske kan bli en liten avslutningspresent tillsammans med kortet med:-)Motivet är målat med distresser som vanligt, men det var faktiskt inte så kul att måla den här.. Jag gillar när det inte är så mycket detaljer och mönster, utan vill gärna göra det själv. Den här stämpeln har jättetäta mönster så det lämnar inte mycket utrymme att påverka tyvärr, även om jag försökt lite:En enkel grattisstämpel (från Magnolia??) och massa punchade blommor, band, bling och rosknoppar. Vackra, vackra papper från Maja Design Crea Diem kollektionen:

Ha så gott, hoppas ni får pyssla mer än jag ikväll:-)

Kramar

Runt kort till Stampartics utmaning!

Blev så sugen på att följa Stampartics roliga månadsutmaning! Man skulle göra ett runt kort med blom-inspiration, jag som älskar att variera format på kort hoppar på direkt! Blommorna fick representeras av punchade retro-blommor och av pappret med magnoliablommor på. Det här är ett "bara- för-att" kort, som kan varieras med text beroende på vem som ska ha det. Har förberett insidan men inte riktigt klar än:-)
Det här blir den första utmaningen jag deltar i, så jag vet inte om jag gjort rätt med länkningen, vi får se! Någon av er proffs kanske kan berätta i så fall?Motivet, distressfärglagd Magnolia:Blommor, glitter, band, bling, pärlfloss, fjärilar & metallhängen. Varför välja när man kan få allt? ;-) Hi hiKram på er!

/P

Lila, lila, lila

Hej!

Igår gjorde jag klart det lila kortet äntligen. Tog rådet från min jobbarkompis Helena "Ös på!!" :-)
Fick fota om någon bild till dagsljus, så därför skiljer sig färgåtergivningen på de olika bilderna:Insidan:Motivet, Magnolias Hilda, målat med distresser som förutom ansiktet är färglagt bara med svart + lila:-)Lite detaljer, metallfjäril, pärlor, pärlfloss och band från Hildas Rum så klart:Hängena med "live" och "laugh" är från magnoliabutiken i borås, kommer inte ihåg märket.
Blommorna är stämplade med min härliga gamla textstämpel som oxå fick komma med på sidan under hängena.Massa bilder blir det! Väldigt onödigt kanske, men jag gillar själv bloggar som slösar med bilder så man kan kolla någon detalj man kanske är extra intresserad av.

Kram på er!

/P

Sneak peak

Hej i vårvädret!

Här springer jag. Ut till altanen en sväng till solen, sen in till pysselbordet igen innan jag springer ut igen för en snabb kopp kaffe:-) Sitter och försöker montera ett kort med ett motiv jag målade igår... Kört fast lite! Det blev ett kort i lila för första gången:-)Har gjort ett delat kort med titt-fönster in på motivet, men jag kan inte bestämma mig för dekorationer än! Tips mottages:-)
Insidan är lättare, den blir ju som en "normal" framsida med den här vikningen. Men papprena gör ju så mycket i sig, underbara beroendeframkallande Inkidos Crea Diem från Hildas Rum. Använt det fina låset från Hildas som jag haft ett tag men inte kommit till skott med.

Nä, nu får jag springa lite till mellan min baden baden och pysselbordet:-)

Hörs senare!

Världens absolut långsammaste kortmakerska?

Det måste vara jag! Jag tycker alltid alla andra är så produktiva och blir grön av avund på dem som får det ena vackra projektet efter det andra att rulla ur händerna på ett kick.. Hur gör ni? Berätta så kanske jag kan få lite tips:-)
Så här gör jag: Först välja motiv, välja akvarellpapper eftersom jag växlar mellan 150, 250 eller 300 g papper. Sedan stämpla upp och måla med akvarell (mer sällan), eller distresser. Innan jag är klar med motivet kan hela kvällen ha gått och jag får vänta till nästa tillfälle vid pysselbordet!Sedan välja papper. Det tar tid! Jag älskar papper och har mängder...! Härligt, men det tar ju ännu längre tid. När väl papprena är valda skär jag till lite grovt, prövar olika kombo av papper och placeringar. När jag valt någorlunda "klämmer" jag fast de lösa papprena/dekorationerna med händerna och knäpper ett kort med mobilen, för att komma ihåg hur jag tänkt:Sedan chalkar jag alla kanter och limmar allt på en gång, med "mobil-skissen" som grund. Sist blingar jag, glittrar och ev lägger till. Insidan gör jag allra sist, med ev överblivna pappersbitar och stämplar/swirlar efter behag:Sammanlagt kan jag lätt lägga 3-6 timmar på ett enda kort... Skojade med min jobbarkompis Helena som inte heller är någon turboscrappare, att om vi skulle sälja korten så skulle vi behöva ta 400-500 kr för att få en dräglig timpenning, hi hi:-) Tur att det inte är jobb på accord utan bara en galet rolig hobby!!

Hur gör ni? Tips tas tacksamt emot!

Kram kram:-)

Rock on!

Daniels pappa fyller år snart. Han är ett geni när det gäller alla slags motorer och "samlar" bl.a på roliga vägmaskiner. Metall blir som lättformad lera i hans händer och den motorn är inte uppfunnen som inte han förstår sig på! Han har en 6-8 st motorcyklar i garaget och utan hans gamla off-road hoj hade det aldrig blivit något numera älskat mc-kort för mig:-)
I år överger han nog sin supersporthoj R1, och köper en Harley Davidsson verkar det som.
Don efter person - det här kortet ska han få:Allt material inklusive den coooola mc-stämpeln är från Hildas Rum. De härliga papprena är faktiskt förra årets jul-kollektion, som i det här sammanhanget ger lite USA-feeling tycker jag.
Chipboardstjärna plus metallplatta från Tim Holtz:Insidan:Embossade stämplarna med blåmetallic pulver, närbild:Liten baksida:Jag som är galen i att måla hade ändå roligt med det här kortet. Jättesvårt men kul!
Nu hoppas vi på gött väder i helgen, är sååå sugen på att ta premiärtur på motorcykeln!

Hej hopp & påskkramar till er!


RSS 2.0